Dėl psichologinės pagalbos karantino sąlygomis:
1) Asmenims, kuriems reikia psichologinės pagalbos, net ir esant karantino sąlygom, teikti psichologines konsultacijas, naudojant šiuolaikines elektronines informacines technologijas, pvz, SKYPE, ZOOM, Whats Up ir kt. Tyrimai patvirtina, kad nuotoliniu būdu teikiama psichologinė pagalba yra panašiai veiksminga kaip ir teikiama tradiciniu būdu susitikus gyvai su klientais.
2) Šiuo metu labiausiai rekomenduojama priemonė skirta viruso plėtros ribojimui, saviizoliacija, karantinas. Moksliniai tyrimai patvirtina, kad izoliavimasis padidina žmonių nerimą, potrauminio streso reakcijas. Todėl rekomenduojama naudojant mobilaus ir internetinio ryšio galimybes palaikyti ryšį su karantino paveiktais žmonėmis, atsižvelgti į tai, kad ši situacija gali kelti didelį nerimą ir stresą, ypač asmenims, kurie turi ar turėjo psichikos sveikatos sutrikimų.
3) Palaikyti vieni kitus, dalintis tik faktais paremta informacija apie ligos paplitimą, gydymo galimybes, prevencijos galimybes. Rekomenduoti aplinkiniams ir klientams naudotis PSO ir kitų kompetentingų institucijų informacija.

Previous Post Next Post