Rajono specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinio būrelio sąšauka tema „Specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių vaikų ugdymo ypatumai. Specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinio būrelio veikla 2020–2021 m.m.“ vyko spalio 15d., 12 val.
Rajono specialistai pasidalino patirtimi apie ugdymo organizavimą savo įstaigose esant dabartinei situacijai dėl COVID-19. Visi pasiruošę dirbti mišriai: nuotoliniu ir kontaktiniu būdu. Specialistai derina, kad į užsiėmimą ateitų mokiniai iš tos pačios klasės, laikosi nustatytų saugumo reikalavimų. Specialieji pedagogai ir logopedai stengiasi dirbti lanksčiai: bendradarbiauja su vaiką ugdančiais pedagogais, aptaria temas ir ugdymo būdus, reikalui esant, naudojasi ta pačia mokymosi aplinka kaip ir visa mokykla, nes tada tėvams ir vaikams mažiau sumaišties. Esant poreikiui, teikia individualias konsultacijas ir rekomendacijas nuotoliniu būdu.
Specialistai aptarė 2020–2021 mokslo metų metodinio būrelio veiklos planą. Kadangi praėjusiais mokslo metais dėl susidariusios situacijos įvyko ne visi numatyti renginiai, atsiradus palankioms sąlygoms, jie planuojami vykdyti šiais mokslo metais. Kolegės nutarė pasidalinti patirtimi ir skaityti pranešimus kituose metodinio būrelio susitikimuose.
Apsvarstytas ir Šakių rajono savivaldybės pedagoginės psichologinės tarnybos l.e.p direktorės D. Jazukevičienės inicijuotas raštas „Kreipimasis dėl švietimo pagalbos specialistų diskriminacijos ir nelygybės įtvirtintos įstatymuose“ . Kolegės pritarė, kad tikrai specialiųjų pedagogų ir logopedų darbas mažiau vertinamas už kitų pedagogų darbą, nors reikalavimai specialistų išsilavinimui aukšti. Buvo išnagrinėti visi niuansai ir nuspręsta pritarti siūlomiems pataisymams ir reikalavimams.
Susitikimo metu išrinkta ir nauja metodinio būrelio pirmininkė. Kadangi Švenčionių ir Švenčionėlių mokyklų atstovai jau pirmininkavo, nuspręsta išrinkti narį iš Pabradės mokyklų. Buvo pasiūlyta Pabradės „Ryto“ gimnazijos specialiosios pedagogės-metodininkės Genutės Paukštienės kandidatūra. Jos kandidatūrai vienbalsiai pritarė 11 kolegių ( dalyvavo 12 kolegių). Taigi nuo spalio 16 dienos metodinio būrelio pirmininkės pareigas vykdys specialioji pedagogė-metodininkė Genutė Paukštienė.

Previous Post Next Post