2014-2020 ES fondų investicijų ženklasŠvenčionių r. švietimo pagalbos tarnyba nori padėti senyvo amžiaus žmonėms būti pilnavertiškais bendraujant su šeima (vaikais, anūkais) nuotoliniu būdu taip sprendžiant senyvo amžiaus socialinės atskirties problemą bei gerinant jų laisvalaikio organizavimo paslaugą. Keli tūkstančiai Švenčionių rajono darbingo amžiaus gyventojų išvyko dirbti arba persikėlė gyventi į Vakarų Europos šalis. Rajone likę vyresnio amžiaus tėvai, seneliai jaučiasi apleisti ir vieniši dėl to. Jaučia, kad silpsta ryšys su vaikais. Nors jie turi vaikus, tačiau realiai jų šalia nėra. Mišriose šeimose vaikai, anūkai dažnai nekalba lietuviškai, todėl seneliai, nenorėdami prarasti ryšių, ryžtasi mokytis užsienio kalbų. Bet susiduria su problema – nemoka susikalbėti anglų k., dėl to baiminasi, stresuoja, kad negalės bendrauti ne tik su vaikais, anūkais, žentais, marčiomis, bet ir su bendraamžiais, nes gėda, kad negalės papasakoti apie savo šeimą, anūkus, jų gyvenimą svetur. Iš to išryškėja socialinė atskirtis laisvalaikiu.
Siekiant spręsti Švenčionių rajone egzistuojančias problemas ir norint sumažinti socialinę atskirtį, Švenčionių rajono švietimo pagalbos tarnyba iniciavo projektą „Sociokultūrinių paslaugų gerinimas Švenčionių miesto senyvo amžiaus žmonėms“, kurio paraiška buvo pateikta pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ 08.6.1-ESFA-T-927 priemonę „Spartesnis vietos plėtros strategijų įgyvendinimas“.
2020 m. rugsėjo 28 d. pasirašyta Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto Nr. 08.6.1-ESFA-T-927-01-0289 sutartis. Bendra projekto vertė – 11.697,39 Eur projektui įgyvendinti skiriama iki 8.128,97 Eur projektui skirtų finansavimo lėšų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Planuojama projekto įgyvendinimo trukmė – 2020 m. spalis – 2021 m. vasario m.
Projekto tikslas – padidinti senyvo amžiaus asmenų socialinę integraciją į Švenčionių m. bendruomenę, pagerinant laisvalaikio organizavimo paslaugą.
Šio tikslo siekimui numatomas uždavinys – gerinti Švenčionių m. senyvo amžiaus asmenų socialinius įgūdžius, socialinės integracijos į visuomenę sąlygas.
Šio uždavinio įgyvendinimui numatomos veiklos:

  • anglų kalbos pradmenų kursai;
  • priemonių veikloms įsigijimas;

Projektas sudarys galimybę Švenčionių m. senyvo amžiaus žmonėms bendrauti, būtų aktyviais bendruomenėje, keistis gerąja patirtimi. Projektas skirtas apmokyti 2 tikslines grupes po 9 Švenčionių miesto senyvo amžiaus asmenis.

Daugiau informacijos apie projektą ir norinčius jame dalyvauti, prašome skambinti ir registruotis telefonu 8 659 46 310.

Informaciją parengė Švenčionių rajono švietimo pagalbos tarnybos direktoriaus pavaduotoja Daiva Bernatavičienė, tel. 8 659 46 310.

Previous Post Next Post