Švenčionių rajono socialinių mokslų mokytojų metodinio būrelio sąšauka „Nuotolinio mokymosi patirtis ir aktualijos“ vyko gegužės 20 dieną, 15 valandą Zoom platformoje.
Rajono specialistai pasidalino patirtimi apie ugdymo organizavimą savo įstaigose nuotoliniu būdu. Socialinių mokslų mokytojams tenka dirbti labai lanksčiai, nes reikia prisitaikyti ne tik prie mokinių galimybių, bet ir tėvų pageidavimų, šeimos gyvenimo ritmo. Todėl išnaudojamos visos realios galimybės nuotolinio ugdymo kontekste. Socialiniai mokslai reikalauja daug žodinio bendravimo, todėl virtualios pamokos ypač reikalingos. Mokytojai teikia užduotis per Tamo, Eduka klasėje, su mokiniais ir kolegomis bendrauja Zoom, Discord, Microsoft Teams, Hangouts Meet. Esant poreikiui, teikia konsultacijas ir rekomendacijas per Messenger, Skype, Viber, elektroniniu paštu, nes šie būdai labiausiai žinomi tėveliams ir mokiniams. Tėvai ir mokiniai patogiu jiems metu individualiai konsultuojami telefonu.
Mokytojai teigė, kad mokiniai nenuvylė, reguliariai atlieka užduotis, bet trūksta grįžtamojo ryšio. Skiriasi ir mokinių vertinimas. Kai kurie mokiniai greitai įsijungė į mokymo procesą, kitiems sekasi sunkiau. Dėmesys skiriamas mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių. Jie gauna individualias užduotis. Nuotolinis mokymas, tai galimybių tobulinimas jaunam žmogui, o pedagogui galimybės dirbti šiuolaikiškiau. Svarbu nepalikti švietimo proceso ir išnaudoti visas priemones mokinių akademiniam švietimui. Socialinių mokslų mokytojai turi planų ir vilčių bendrauti ir neformaliose pažintinėse veiklose.

Previous Post Next Post