2020 m. balandžio 28 d. vyko Švenčionių rajono pradinio ugdymo mokytojų metodinio būrelio sąšauka, kurioje buvo aptarti nuotolinio darbo ypatumai pradinėse klasėse.
Švenčionių pradinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rima Misiūnienė apžvelgė nuotolinį darbą šioje mokykloje. Pažymėjo, kad skaitmeninėje mokymo(si) aplinkoje Eduka mokyklos mokytojai dirba nuo rugsėjo 1 d., o vaizdo pamokas veda naudodamiesi video konferencijų programa/platforma Zoom. Kiekvienas mokytojas, atsižvelgdamas į mokinių amžių, klasės ypatumus, stengiasi sukurti savo nuotolinio mokymo modelį. Rasa Štuikienė, Švenčionių pradinės mokyklos mokytoja, papasakojo, kad organizuodama nuotolinį mokymą(si) 1 klasėje vaizdo pamokas veda du kartus per dieną. Vilma Subačienė Švenčionių pradinės mokyklos mokytoja, ruošdamasi pamokoms 4 klasėje parengia skaidres, į kurias įkelia dienos mokymosi planą, taisykles, užduotis. Mokytoja siekia, kad ketvirtokai ugdytųsi savarankiško darbo įgūdžius.
Mokytojos, dirbančios Adutiškio pagrindinėje mokykloje, pasidalino patirtimi, kaip nuotolinis mokymas(is) organizuojamas, dirbant jungtinėse klasėse.
Švenčionėlių progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Činčikienė, pasakodama apie nuotolinio mokymosi ypatumus šioje mokykloje, pažymėjo, kad mokytojai nuotoliniam mokymui organizuoti naudojasi skaitmeninių mokymosi aplinkų Eduka ir Ema galimybėmis. Šios mokyklos mokytoja Rita Jusienė pasidalino patirtimi, kaip veda nuotolines pamokas per Google Classroom.
Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Nalalija Grigorjevienė papasakojo apie nuotolinio mokymo(si) organizavimo galimybes „Discord“ platformoje, taip pat pažymėjo, kad skaitmeninės mokymosi aplinkos Eduka galimybėmis mokyklos mokytojai ir mokiniai naudojasi nuo mokslo metų pradžios.
Esmiralda Verikienė, Švenčionių rajono pradinio ugdymo mokytojų metodinio būrelio pirmininkė, Pabradės „Ryto“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, pažymėjo, kad gimnazijos pradinių klasių mokytojai organizuodami nuotolinį mokymą(si) daug laiko skiria planavimui, rengia savaitės mokymosi planą. Vaizdo pamokos vedamos platformoje Zoom, išnaudojamos mokymosi aplinkų Ema ir Eduka galimybės. Kiekvienos klasės mokytoja, laikydamasi gimnazijoje priimtų susitarimų, pasirenka metodus bei būdus ir kuria savo nuotolinio mokymo sistemą. Darbo patirtimi pasidalino mokytojos Edita Gerojimienė ir Olga Lukjanova. Mokytoja Edita Gerojimienė, papasakojo, kad savo klasės mokinius į vaizdo pamokas kviečia grupėmis. Olga Lukjanova supažindino su sukurta klasės svetaine, kuri palengvina nuotolinio mokymo(si) organizavimą.
Rajono pradinių klasių mokytojai diskutavo apie mokinių pasiekimų ir pažangos vertinimą mokantis nuotoliniu būdu.
Švenčionių rajono pradinio ugdymo mokytojai yra įvaldę skaitmeninių mokymosi aplinkų panaudojimą, visose mokyklose laikomasi mokyklų bendruomenės susitarimų ir ieškoma būdų kuo sėkmingiau ugdyti pradinių klasių mokinius nuotoliniu būdu.

Previous Post Next Post